Zendingen met haast vaak door koeriers opgepakt

      Reacties uitgeschakeld voor Zendingen met haast vaak door koeriers opgepakt

transportIn de transport sector zijn er diverse soorten bedrijven die goederen van de ene plek naar de andere kunnen vervoeren. Ten eerste zijn er de bedrijven die zich vooral richten op grotere zendingen die middels een vrachtwagen worden verplaatst van de leverancier naar de klant. Veel bedrijven zijn hier van afhankelijk. De economie zou een enorme klap krijgen als er geen transport meer was voor enkele dagen.

Naast dit grote transport zijn er ook bedrijven die zich specialiseren in kleinere zendingen. Dat zijn de zogenaamde koeriersdiensten die zich vooral richten op bedrijven die een spoedzending moeten verzenden.

Snel een zending versturen voor belangrijke relaties

Het komt natuurlijk wel eens voor dat een belangrijke klant snel een zending moet ontvangen. De klant heeft bijvoorbeeld een onderdeel of een andere levering snel nodig. Normaal heeft het bedrijf daar dan bijvoorbeeld ene eigen dienst voor om deze zaken af te leveren, maar er is niet altijd ruimte voor een spoedzending. Dat gebeurd nu eenmaal soms. In zo’n geval is het enorm prettig om snel te kunnen schakelen en gebruik te maken van een koeriersdienst. Deze bedrijven zijn ingesteld op spoedzendingen en kunnen vaak enorm snel op de plek van bestemming zijn. Het pakket wordt eerst door de koerier opgehaald en na duidelijke instructies zal er direct naar de klant vertrokken worden.

Koerier kan ook reguliere zendingen doen

Natuurlijk helpt een koerier graag bij het doen van spoedzendingen, maar een koerier kan ook ‘gewone’ zendingen doen die vooraf worden ingepland. Als u bijvoorbeeld met veel lokale klanten te maken heeft, dan kunt u deze zendingen door een koeriersdienst laten bezorgen bij uw klanten. De tarieven voor dit soort zendingen is in de regel dan ook wat goedkoper dan een spoedzending. De koeriersdienst kan het vooraf inplannen en ervoor zorgen dat zendingen op de juiste plek aankomen.