Vlekken in plafond door lekkage

      Reacties uitgeschakeld voor Vlekken in plafond door lekkage

Heb je vlekken in je plafond door een lekkage en wil je deze graag verwijderen? Dat kan! Die vlekken zijn natuurlijk niet aantrekkelijk en wil je graag zo snel mogelijk aanpakken. Maar eerst is het belangrijk om te weten waar die vlekken vandaan komen.

Oorzaak vlekken in plafond

Wanneer je vochtvlekken in je plafond hebt door een lekkage kun je de plekken natuurlijk direct weg werken. Het is echter nog veel belangrijker om de oorzaak van de lekkage aan te pakken voordat je met je plafond aan de slag gaat. Anders heb je binnen de kortste keren weer nieuwe vlekken. Bevindt het plafond zich onder de badkamer, dan kan het verstandig zijn om daar eens op onderzoek uit te gaan. Huur desnoods een professional in die met een meter na kaan gaan waar het vocht vandaan komt.

Vlekken in plafond door lekkage verwijderen

De oorzaak heb je aangepakt en er is geen sprake meer van lekkage. Dan kun je nu aan de slag om de vlekken in het plafond verwijderen. Begin met het verwijderen van de afgebladderde verf en eventueel schimmel. Dit doe je het beste met een spatel of een stalen borstel. Maak nu de schimmelplakken schoon met water chloor en gebruik hiervoor een nylonborstel. Omdat je met chloor werkt is het verstandig om zo veel mogelijk af te dekken, handschoenen te dragen en te zorgen voor frisse lucht. Als alles droog is kun je je plafond opnieuw van een mooi verfje voorzien en niemand ziet meer dat er ooit vlekken op je plafond hebben gezeten. En zolang je de oorzaak al van tevoren hebt aangepakt, komen de vlekken ook niet meer terug.