Posttraumatische dystrofie in de voet 

      Reacties uitgeschakeld voor Posttraumatische dystrofie in de voet 

We zien dat sommige mensen die een breuk in hun voet hebben opgelopen last krijgen van posttraumatische dystrofie. Dit is een speciale aandoening waarbij je last hebt van pijn aan een van je ledematen terwijl het letsel in feite alweer weg is, dat is de oorzaak van posttraumatische dystrofie 

Van de mensen die te maken krijgen met een breuk in hun voet of met ander letsel krijgt ongeveer 1/3 last van posttraumatische dystrofie. Dit is dus een aanzienlijk deel. De klachten zullen in veel gevallen ontstaan net nadat het letsel is opgelopen, maar duren vaak langer dan het herstel van het letsel zelf. Hoeveel last je hebt van posttraumatische dystrofie is volledig afhankelijk van je persoonlijke situatie. Sommige mensen hebben nu eenmaal meer last van pijnklachten dan anderen.  

Het behandelen van posttraumatische dystrofie

Het bijzondere aan posttraumatische dystrofie is dat het nog steeds niet helemaal duidelijk is hoe en waarom de klachten eigenlijk ontstaan. Op dit moment wordt er gedacht dat het komt door een soort foutje in je autonome zenuwstelsel, echter moet er nog meer onderzoek verricht worden om hier zeker van te zijn. Het is vooralsnog zo dat de behandeling met name ziet op therapie en op oefeningen die de pijn kunnen verminderen. Denk je dat je last hebt van posttraumatische dystrofie dan raden wij je aan om even contact op te nemen met je huisarts. Deze kan je namelijk verwijzen naar de juiste specialist die je verder kan helpen.