Wat is de levensduur van de gemiddelde Cv ketel?

      Reacties uitgeschakeld voor Wat is de levensduur van de gemiddelde Cv ketel?

thermostaatDe levensduur van een gemiddelde CV ketel ligt tussen de 12 en 15 jaar. De exacte levensduur kan echter verschillen per merk en model. De nieuwere CV ketels zijn namelijk niet alleen zuiniger dan de oudere modellen maar hebben ook nog eens een langere levensduur.

Bovendien kan de levensduur ook met enkele jaren verlengd worden door de CV ketel goed te blijven onderhouden. Als het einde van de levensduur van de ketel steeds dichterbij komt dan zal de ketel minder goed het huis kunnen verwarmen en zullen er zich steeds meer problemen met de verwarmingsinstallatie voordoen. Het is dan tijd geworden om de oude ketel te laten vervangen voor een nieuwer model. Het kan echter ook voorkomen dat een nieuwe ketel laten installeren ook voor het einde van de levensduur een slimme beslissing kan zijn.

CV ketel vervangen voor het einde van de levensduur

De ontwikkelingen op het gebied van rendement van CV ketels volgen elkaar snel op. Hierdoor kan het weleens voorkomen dat het vervangen van de oude ketel al zinvol is voordat de volledige levensduur is bereikt. Het kan namelijk zijn dat met een nieuwere ketel zoals bijvoorbeeld de ecoTEC plus het huis met zoveel minder energie verwarmd kan worden dat de investering in een aantal jaren terugverdiend kan worden. Als dit het geval is kan je met het vervangen van de ketel ervoor zorgen dat er iedere maand flink wat geld wordt bespaard op de energierekening. Bovendien voorkom je met het vervangen van de ketel de problemen die je kan ondervinden met een oude ketel.