Hoe verloopt het praktijkexamen bij het CBR?

      Reacties uitgeschakeld voor Hoe verloopt het praktijkexamen bij het CBR?

Het praktijkexamen bij het CBR is het belangrijkste obstakel dat je moet nemen om een rijbewijs te bemachtigen. Om te leren autorijden moet je eerst rijlessen volgen bij een rijschool. De instructeur die naast je zit in de lesauto zal je alles leren wat je nodig hebt om het praktijkexamen succesvol af te leggen. Uiteindelijk zal je bij het CBR aan een examinator moeten laten zien dat je voldoende rijvaardigheden hebt om zelfstandig in een auto rond te rijden. Als dit eenmaal is vastgesteld dan krijg je een document mee waarmee je het rijbewijs bij het gemeentehuis in jouw woonplaats kunt afhalen. Hoe beoordeelt een examinator dit eigenlijk? Hoe verloopt het praktijkexamen bij het CBR en hoe kan Rijschool WTF Ijsselstein daarbij helpen?

Kennismaking met de examinator

Op het moment dat je klaar bent om voor het praktijkexamen op te gaan ben je inmiddels al bekend met het gebouw van het CBR. Hier heb je namelijk ook eerder al je theorie-examen af moeten leggen. De praktijkexamens waarmee je afrijdt voor het rijbewijs is in hetzelfde gebouw. De rijinstructeur die je lessen heeft gegeven zal aangeven wanneer je klaar bent om hier aan deel te nemen. Vaak is het ook slim om net voor het examen nog een keer een rijles in te plannen. Een goede rijschool zal ervoor zorgen dat de instructeur met je meegaat en dat je het examen in de lesauto kunt afleggen waar je aan gewend bent. Als je wordt geroepen dat het jouw beurt is zal eerst een kennismaking met de examinator plaatsvinden. Hij of zij vertelt je dan wat je kunt verwachten.

Rondje rijden en speciale vaardigheden

Het praktijkexamen is eigenlijk niks meer dan een rondje rijden en enkele speciale vaardigheden laten zien. Tijdens het rondrijden in de auto zal de examinator naast je zitten op de passagiersstoel en enkel vertellen welke richting je op moet rijden. Je krijgt van de man of vrouw geen aanwijzingen hoe je iets moet doen. Belangrijk is om niet teveel op de persoon naast je te letten maar jezelf goed op de situatie in het verkeer concentreren. Het belangrijkste is immers dat je laat zien dat je weet hoe je jezelf moet gedragen in elke mogelijke verkeerssitautie.